Activiteiten voor jong en oud

Zin om je spullen te pakken? Dat krijg je vanzelf als je ziet wat er allemaal te doen is in Drenthe.
Of je nu actief wil genieten van de prachtige natuur, cultuur komt snuiven,
er gezellig op uit wilt met de kinderen, of een van de vele evenementen wilt bezoeken.

Dagje uit met jonge kinderen.
Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en kleuterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder. Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure zoo Emmen. En dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat ontdek je in Drenthe. Hieronder een greep uit de vele activiteiten:
• Wildlands Adventure Zoo in Emmen
Maak een wereldexpeditie in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte ontdekkingsreiziger ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.
• Plopsa Indoor in Coevorden
Laat je betoveren door de magische wereld van studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland! Dans in de K3-Disco, spring tussen Dansende Fonteinen, klim in Plops speelboom, maak een bloedstollende vaart op de Wickiebaan en bewonder de kunstjes van Bumba in het nostalgische amfitheater! Meer dan vijfentwintig attracties veroveren de harten van kleine avonturiers en hun familie.
• Kabouterland Exloo
Ga mee op avontuur! Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de rollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren, naar de raadselachtige kasteelruïne. Kabouterland biedt volop speeltuinplezier zowel binnen als buiten en is omgeven door gezellige terrasjes en picknickplekken.
• Attractiepark Drouwenerzand
Een heerlijk dagje weg met het hele gezin. Drouwenerzand is het voordeligste attractiepark van Europa en is geschikt voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Het bijzondere aan Drouwenerzand Attractiepark is dat je na binnenkomst onbeperkt gebruik kunt maken van alle attracties en genieten van de frites, diverse snacks, verse dag soep, vers fruit, koffie, thee, limonade en softijs. Dat zit allemaal bij de entreeprijs inbegrepen!
Natuurlijk kun je naast de vele attracties ook andere activiteiten met de kinderen ondernemen, wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de schaapherder met zijn kudde en met de boswachter op stap in een van de drie nationale parken?
Of een kijkje in de mystieke wereld van de hunebedden?

Buiten activiteiten voor jong en oud.
Trek je stevige wandelschoenen maar aan, want begin je eenmaal met een route in Drenthe, dan wil je de hele provincie ontdekken. Stap rustig op de fiets of ga de uitdaging aan en cross met je mountainbike over slingerpaadjes, langs vennetjes, door bos of tussen heidevelden. De natuur lijkt er hier gewoon voor gemaakt en we zijn er volledig op ingericht. Zwemmen midden in het bos, op grote hoogte tokkelen tussen de bomen, of hardlopen door heidevelden. Je wordt vanzelf actief als je bij ons bent.
• Paardrijden en huifkarverhuur
Houd je graag zelf de teugels in handen, of ga je liever met een koetsier op pad? Drenthe telt maar liefst 900 kilometer aan huifkarroutes en we hebben prachtige ruiterpaden. Heerlijk toch, in en om Meppen, op de rug van je paard, of achter in de huifkar door het bos, langs vennetjes en over zandverstuivingen. De natuur in en de mooie plekjes ontdekken! Informeer eens naar de mogelijkheden.
• Klimparken
Klimmen kun je hier als geen ander. In onze omgeving doen we dat natuurlijk midden in de natuur. Geen indoor, nee, outdoor! Naar buiten. Best spannend, Drenthe vanaf grote hoogte. Maar gelukkig ben je goed gezekerd. En dan is het ondanks de knikkende knieën toch ook gewoon heel erg genieten om via touwen, houten paden en al tokkelend en abseilend weer naar beneden af te dalen. Mogelijkheden bij ons in de buurt zijn onder andere bij het Ermerstrand en in Wezuperbrug of voor iets heel anders op grote hoogte zonder de adrenaline is er het boomkroonpad.
• Zwemplassen
Je voelt je als een vis in het water in Drenthe. Zwemmen midden in de natuur, dat is toch het fijnste dat er is? Zijn je kinderen echt waterratten? Tijdens de zomermaanden kun je in onze omgeving op veel mooie plekken het water in. Bijvoorbeeld bij de Kibbelkoele. Spelen in het zand, natuurwater, omringd door bossen. Strandbal of opblaasbootje mee. Alle ingrediënten voor plezier!

Ben je het liefste buiten en lekker actief bezig? Dan is onze directe omgeving je plek. Laat je verrassen tijdens GPS-routes, volg de knooppunten voor wandelaars en fietsers, of kies je eigen pad. Wat je ook gaat doen en waar je ook terechtkomt, de omgeving haalt de avonturier in je naar boven.